Οδηγός για Μονοήμερη Εκδρομή στη Λίνδο

Η Λίνδος είναι ένα χωριό κυκλαδικής αρχιτεκτονικής που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου.

Αν και ο αριθμός των ντόπιων κατοίκων είναι πολύ μικρός, τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου συρρέουν εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εντυπωσιασμένοι από το σκηνικό, από τη μια των άσπρων ασβεστωμένων σε σχήμα κύβου ζάχαρης σπιτιών, γνωστά ως «καπετανόσπιτα» και από την άλλη του παρθένου τυρκουάζ θαλάσσιου κόλπου.

Αν και είναι μια μεσαιωνική πόλη που συνδέεται με πεζόδρομους με πλακόστρωτα δρομάκια που χτίστηκαν μεταξύ του 13ου και του 16ου αιώνα, φιλοξενεί πολλά τουριστικά καταλύματα λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς που προσφέρει αυτό το μέρος.

Ο θρύλος λέει ότι η Λίνδος ιδρύθηκε από έναν από τους θεούς γιούς του Δία, και χρονολογείται ιστορικά από το 1000 π.Χ., όταν ιδρύθηκε από τους Δωριείς. Η αρχιτεκτονική του χωριού σε συνδυασμό με την  φυσική ομορφιά της γύρω περιοχής, καθιστούν αυτό το μέρος ένα πολυσύχναστο κέντρο τουριστών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πανοραμική Θέα του χωριού και της Ακρόπολης της Λίνδου
Πανοραμική Θέα του χωριού και της Ακρόπολης της Λίνδου

Πως να πάτε

Η Λίνδος συνδέεται μέσω της λεωφόρου Ρόδου Λίνδου και της λεωφόρου Τσαΐρι Αεροδρόμιο με το αεροδρόμιο της Ρόδου Διαγόρας που απέχει περίπου πενήντα έξι χιλιόμετρα. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο θα σας κοστίσει περίπου 75 ευρώ.  Για να φτάσετε στη Λίνδο με λεωφορείο από την πόλη της Ρόδου θα σας κοστίσει 5 ευρώ. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στη Λίνδο με καραβάκι που ξεκινά από τη μαρίνα Μανδράκι στο κέντρο της Ρόδου.

Δείτε επίσης : Ποια είναι η καλύτερη περιοχή για να μείνω στη Ρόδο;

Λάβετε υπόψη ότι ολόκληρη η πόλη είναι πεζοδρομημένη και μόνο μοτοποδήλατα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιηγηθείτε σε ορισμένα σημεία μόνο. Εάν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο  για να έρθετε εδώ, υπάρχουν χώροι στάθμευσης περιμετρικά του χωριού όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας (σε κάποια πάρκινγκ απαιτείτε εισιτήριο) και να συνεχίσετε περπατώντας για να ανακαλύψετε τι κρύβει η  Λίνδος. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα γαϊδούρι (ναι, το έχετε διαβάσει σωστά!) με χρέωση έξι ευρώ εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του χωριού χωρίς να περπατήσετε. Τα γαϊδουράκια και τα μοτοποδήλατα εξακολουθούν να είναι τα μόνα μέσα για να περιηγηθείτε στην πόλη εκτός από το περπάτημα.

Συγκοινωνία

Η Λίνδος συνδέεται με την πόλη της Ρόδου με περίπου 20 δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα κατά τη θερινή περίοδο (Το χειμώνα είναι λιγότερα). Δείτε τα δρομολόγια εδώ

Με αυτοκίνητο

Απόσταση από:

Μεσαιωνική Πόλη51.5χλμΚαλλιθέα46χλμ
Ρόδος Πόλη51.5χλμΦαληράκι38χλμ
Νιοχώρι52χλμΚολύμπια29χλμ
Ενυδρείο52χλμΠέυκοι5.0χλμ
Ιξιά50χλμΚιοτάρι19χλμ
Ιαλυσός51χλμΓεννάδι23χλμ
Κρεμαστή52χλμΛαχανιά30χλμ
Αεροδρόμιο54χλμΠλημμύρι36χλμ
Θεολόγος55.5χλμΠρασονήσι51χλμ

Πηγαίνοντας με ΤΑΞΙ

Τιμοκατάλογος ΤΑΞΙ προς Λίνδο από:

Φτάνοντας με πλοίο

Αν επιλέξετε να πάτε στη Λίνδο με καράβι, τότε θα αποβιβαστείτε στο λιμανάκι της Σκάλας με την ομώνυμη παραλία.

Η παραλία και το λιμανάκι της Σκάλας στη Λίνδο
Η παραλία και το λιμανάκι της Σκάλας στη Λίνδο

Από εκεί περνώντας από τις γραφικές ταβέρνες και την παραλία έχετε δύο επιλογές:

Η πρώτη επιλογή είναι να ακολουθήσετε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί είτε στην Ακρόπολη είτε στο κέντρο του χωριού.

Ανεβαίνοντας το απότομο μονοπάτι, σταματήστε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Παχυμαχιώτη για να χαλαρώσετε κάτω από το μεγάλο δέντρο και να απολαύσετε τη θέα.

Μετά από μερικά βήματα θα δείτε τις πινακίδες προς τα αριστερά που θα σας οδηγήσουν στην Ακρόπολη.

Από αυτό το μονοπάτι περνούν τα γαϊδουράκια με τους τουρίστες που είτε ανεβαίνουν στην Ακρόπολη είτε κατευθύνονται προς την παραλία της Σκάλας.

Συνεχίζοντας ευθεία θα μεταφερθείτε στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η δεύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική παραλία της Λίνδου.

Το μονοπάτι που ξεκινά από την Σκάλα και καταλήγει στην κεντρική παραλία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης :