Επτά Πηγές Ρόδος

Εάν αναζητάτε τον τέλειο καλοκαιρινό προορισμό στην Ευρώπη, που να είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό και την παράδοση αφενός και να έχει μια δυναμική νυχτερινή ζωή από την άλλη, η Ρόδος πρέπει να βρίσκεται στη λίστα των υποχρεωτικών επισκέψεών σας στην Ευρώπη.

Αυτό το όμορφο νησί είναι γνωστό ότι ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς τουρίστες που θέλουν ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν προορισμό διακοπών!

Η Ρόδος, έχει μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Φιλοξενεί καλά διατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους και έχει χαρακτηριστεί ως πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Επτά Πηγές: Η τέλεια απόδραση για να νικήσεις τη ζέστη μέσα στην αγκαλιά της φύσης

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του, είναι οι Επτά Πηγές. Οι Επτά Πηγές είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για μέρη με φύση μέσα σε ένα όμορφο και βαθύ δάσος με εκπληκτικά ρέοντα νερά που τελικά οδηγούν σε μια μικρή λίμνη. Οι Επτά Πηγές πήραν το όνομά τους από επτά διαφορετικές πηγές γλυκού νερού που παρέχουν δροσερό γλυκό νερό όλο το χρόνο.

Επτά Πηγές Ρόδος
Επτά Πηγές Ρόδος

Οι επτά πηγές ενώνονται μαζί για να σχηματίσουν τον ποταμό Λουτάνη, ο οποίος ρέει μέσα από μια σκοτεινή, στενή σήραγγα μήκους 180 μέτρων. Ενώ κάποιες από τις πηγές είναι δώρο της φύσης, η λίμνη είναι ανθρώπινη κατασκευή. Η ιστορία της λίμνης χρονολογείται από τα χρόνια των Ιταλών που κατείχαν τότε το νησί και δημιούργησαν ένα φράγμα και μια λίμνη για την παροχή νερού στη γύρω περιοχή των Κολυμπίων για πόση και άρδευση.

Σήμερα, οι επτά πηγές είναι δικαιολογημένα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς απλώς και μόνο λόγω της περιέργειας που δημιουργεί η ιδέα ότι κάποιος θα περάσει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ υδραγωγείου. Τι θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό από το περπάτημα μέσα από ένα σκοτεινό στενό τούνελ μέσα από το δάσος! Εάν σας συναρπάζει η επικείμενη αίσθηση της περιπέτειας, διαβάστε παρακάτω!

Περπατώντας στο σκοτεινό τούνελ

Το νερό στη σήραγγα φτάνει περίπου μέχρι τον αστράγαλο και οι τουρίστες πρέπει να περπατούν σε μία γραμμή, όχι πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν έχετε παιδιά στη σήραγγα μαζί σας-καλό είναι να τα κρατάτε από το χέρι- καθώς δεν πρόκειται για πολύ σύντομο περίπατο και μπορεί να φοβούνται. Είναι σημαντικό να φορέσετε άνετα ρούχα και σαγιονάρες αν σκοπεύετε να μπείτε στο τούνελ.
Είναι επίσης καλή ιδέα να κρατάτε μαζί σας έναν φακό καθώς περνάτε μέσα από τη σήραγγα. Μόλις φτάσετε στη σήραγγα μπορείτε να επιλέξετε να κολυμπήσετε στη ρηχή λίμνη. Αν επισκέπτεστε τις Επτά πηγές στην μέση του καλοκαιριού (Ιούλιο-Αύγουστο), μια δροσερή βουτιά στη λίμνη είναι σίγουρο ότι θα σας φαινόταν σαν παράδεισος!
Εάν φοβάστε τους στενούς χώρους ή υποφέρετε από κλειστοφοβία, το περπάτημα μέσα στη σήραγγα μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε να περπατήσετε μέσα στο δάσος και να φτάσετε στην άλλη πλευρά της σήραγγας και στη λίμνη. Μόλις ολοκληρώσετε το περπάτημα, μπορείτε να φάτε στο εστιατόριο ή να συνεχίσετε την εξερεύνηση της Ρόδου.

Image Gallery

You may be also interested in: